Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie nadaje go najlepszym wyrobom w kraju.
Norbert Kawski cieszy się z sukcesu, tym bardziej że ocena wyrobów dokonywana jest przez wysokiej klasy specjalistów z branży mięsnej.
- Produkty oceniały dwie grupy niezależnych ekspertów. Wyroby były poddawane szczegółowym badaniom. Badano zgodność produkcji tego typu wyrobów z obowiązującymi normami. Sprawdzana była między innymi zawartość tłuszczu, wody, białka, fosforu i wielu innych składników. Produkt musi być naturalny, aby miał szansę na wyróżnienie - podkreśla Norbert Kawski.
To kolejny sukces masarni Norberta Kawskiego w ciągu ostatnich miesięcy. We wrześniu 2007 r. masarnia uzyskała tytuł Polski Producent Żywności 2007 w branży mięsnej. Nagrodę wręczono podczas Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego „Polagra Food” w Poznaniu za salceson sołtysa, który wyróżnia się unikalną recepturą. Zawiera między innymi kawałki mięsa wieprzowego.
Więcej w „Kurierze Kwidzyńskim”
Doceniono salceson sołtysa z... kawałkami mięsa
POWIŚLE, RYJEWO. Tytuł produktów najwyższej jakości w przemyśle mięsnym otrzymały kiełbasy leśna, polska pieczona, myśliwska oraz kabanosy wyprodukowane przez masarnię Norberta Kawskiego w Ryjewie.
- 09.01.2008 00:11 (aktualizacja 22.08.2023 11:05)
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze