Otwarte w ubiegłym roku Specjal Porty to plenerowe restauracje, położone w malowniczych miejscach Gdyni (ul. Jana Pawła II 11, nieopodal mariny), Olsztyna (ul. Kapitańska 19) Gdańska (Brzeźno, wejście plażowe 53/54), a od tego roku także w mazurskich Wilkasach. Piękne widoki gwarantują lokalizacje miejsc – zawsze w nadwodnych kurortach. Niebanalny wystrój, nawiązujący do historii regionu, przeplatany nowoczesnym stylem, daje niepowtarzalny klimat miejscu, które stało się idealne dla spotkań towarzyskich. To tutaj można poczuć się swobodnie i w nieoficjalnej atmosferze spróbować smaku piwa, które jednoznacznie kojarzy się z północą. Lokale serwują dania z najwyższej jakości lokalnych produktów, idealnie komponujących się z charakterystycznym smakiem Specjala Jasnego Pełnego i Specjala Niefiltrowanego. Dania serwowane w lokalach powstają z regionalnych składników i przygotowywane są na wysokiej jakości sprzęcie. Menu, oparte na rybach i mięsach przyrządzanych według autorskich przepisów, skomponowali najlepsi fachowcy.
- Specjal Port oferuje znacznie więcej niż zwykły bar. Niebanalny wystrój nadaje klimat miejscu i pozwala się zrelaksować – podkreśla Katarzyna Wierzchowska, brand managerka marki. Staramy się, by wszyscy goście czuli się w naszym porcie wyjątkowo. Oferujemy pyszne i zawsze świeże menu z lokalnych produktów, które dzięki połączeniu z legendarnym smakiem piwa północy, staje się idealnym miejscem na towarzyskie spotkania. To wszystko sprawia, że do lokalu chce się wracać, co potwierdzają liczne pozytywne opinie gości, którzy do tej pory zawinęli do naszego portu – dodaje.
Od kwietnia sezon zaczęły lokale w Gdyni i Olsztynie, a od maja gości zaprasza Specjal Port Gdańsk oraz nowy punkt na kulinarnej mapie północy Polski – Specjal Port Wilkasy, położny w jednej z najbardziej znanych mazurskich miejscowości letniskowych nad jeziorem Niegocin (ul. Niegocińska 5).
W trakcie sezonu lokale planują dla odwiedzających liczne atrakcje. Goście Specjal Portów w ubiegłym roku m.in. bawili się na imprezach z muzyką klubową, brali udział w degustacjach oraz warsztatach prowadzonych przez specjalistów kuchni grillowej i barbecue. Niespodzianek we wszystkich czterech restauracjach nie zabraknie też w tym sezonie, szczegółowy plan, jest na bieżąco publikowany na facebooku poszczególnych portów.
Napisz komentarz
Komentarze