czwartek, 28 listopada 2024 18:38
Reklama
Reklama

Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO [art.spons.]

Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk. Jak podaje historia, pierwsza wzmianka na temat pączków w Polsce pochodzi właśnie z Gdańska, dlatego zapraszamy wszystkich restauratorów do podtrzymania trójmiejskiej tradycji oraz poszukiwania inspiracji na targach. Jedno jest pewne, podczas targów poznamy receptury na wyśmienite pączki, faworki czy słodkie desery, które można dołączyć do menu punktów gastronomicznych. Targi FOOD-to-GO to najważniejsze targi dla branży gastronomicznej na Pomorzu, w której udział potwierdziło około 100 firm.
Karnawałowa odsłona Targów FOOD-to-GO [art.spons.]

Mocną stroną Targów FOOD-to-GO jest program towarzyszący. Również w tym roku organizatorzy zaprosili do współpracy cenionych w branży ekspertów

. Swoją obecność na targach potwierdzili m.in.: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”. Już dziś możemy zdradzić, iż podczas spotkania każdy restaurator, który odwiedzi targi dowie się jak smacznie przygotować m.in. tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. Podczas targów Charles podpisywać będzie swoją książkę „Imprezownik kulinarny”. Po obfitym obiedzie warto posmakować deserów. Zadbają o to mistrzowie cukiernictwa. Krzysztof Trzópek w ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, natomiast Tomasz Deker zabierze nas w świat słodkich inspiracji i oczaruje serwowanymi deserami monoporcyjnymi. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Zapraszamy na spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku na warsztaty wypieków pączków bezglutenowych. Gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego, pokażą natomiast tradycyjne sposoby wypiekania faworków.

Tegoroczną nowością będzie Strefa Inteligentna Restauracja. Wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Przetestujemy innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii (m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia).

UpMenu, która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii, firma Inclever, zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. Warto dodać, iż na stoisku Inclever, będzie można sprawdzić możliwości interaktywnego stołu, który coraz częściej wykorzystywany jest w restauracjach na całym świecie, a w Polsce wciąż stanowi nowość. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie nas firma Global-Lab.

Na stałe w program targów wpisała się strefa Bezglutenowa. Zachęcamy do odwiedzenia targów i spotkania z przedstawicielkami Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które odpowiedzą na wszelkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji.
Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

[fot. mat. prasowe]


Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk

Godziny otwarcia targów:
Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 – 15:30


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu portalpomorza.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
zamglenia

Temperatura: 7°C Miasto: Gdańsk

Ciśnienie: 1012 hPa
Wiatr: 7 km/h

Ostatnie komentarze
Autor komentarza: StanleyTreść komentarza: Tusk wielokrotnie dawał wyraz, delikatnie mówiąc, niechęci do tego co poleskie i patriotyczne. zgodzę sie z Sp. Alboinem, że każdy może sie pomylić, błądzić, natomaist rzesza gawiedzi, któej to nie przeszkadza, albo nawet sie PODOBA, powinna budzić przerażenie.Źródło komentarza: BEZ STRACHU. Albin Siwak o Doladzie Tusku - szokujące wspomnienieAutor komentarza: BogdanTreść komentarza: Oszukują i faszerują. Nie papryczkowe ani malinowe tylko pestycydowe...Źródło komentarza: Nowy test Fundacji Pro-Test: Wszystkie sprowadzane z zagranicy pomidory zawierały pestycydyAutor komentarza: Westlake LoanTreść komentarza: Jestem szczerze wdzięczny Panu za poprowadzenie mnie właściwą drogą, która umożliwiła mi dzisiaj otrzymanie pożyczki po tym, jak oszuści oszukali mnie z pieniędzy. Jeśli znalazłeś się w skomplikowanej sytuacji i chcesz uzyskać pożyczkę od osoby godnej zaufania i uczciwej, nie wahaj się skontaktować z WESTLAKE LOAN pod adresem: [email protected] Telegram___https://t.me/loan59Źródło komentarza: Mężczyzna chciał zabić żonę siekierą. Później popełnił samobójstwo.Autor komentarza: RamparamTreść komentarza: Biedny łoś... ale prawdziwe losie to urzędasy i weterynarze, którym jak widać się nie chciało zareagować. W sumie db że nikt nie zastrzelił zwierzaŹródło komentarza: Ranne zwierzę i „spychologia”. Nikt nie chciał pomóc łosiowi...Autor komentarza: RobTreść komentarza: Niech się sam utopi... Prawie dożywocie, w sume za głupote... Ludzie słabo wyceniają swoje zycie ;-1Źródło komentarza: Recydywista groził pobiciem i utopieniem. Grozi mu 18 lat za kratami
Reklama